Jane Balsgaard

6. april - 5. maj 2024

Skulpturer med en lethed, elegance og skrøbelighed

Billedkunstneren Jane Balsgaard arbejder med naturens materialer.

Med poetisk lethed har Jane Balsgaard (f. 1939) skabt et selvstændigt billedsprog, der i både holdning og æstetik nærmer sig en naturfolkelig eksistens. Kritisk overfor civilisationens selvtilstrækkelige menneske.

I sit værksted ved Roskilde fjord dyrker hun pil og samler planter og tang til at fremstille plantepapir. Jane Balsgaard har et langt arbejdsliv som kunstner bag sig. Den første privatundervisning modtog hun som 10-årig.

Siden har hun modtaget undervisning på Meisterschule i Flensborg og på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Suppleret med arbejde hos bronzestøbere, vævere, glasmagere og bådebyggere.

Til udstillingen i Vejle viser hun skibsmodeller, bygget af pilekviste og håndstøbt plantepapir, skibsmodeller af glas, pinde og papir og assemblager i små montre og akvareller i glas og ramme.

Jane Balsgaard kan for resten meget andet: f.eks. laver hun støbejernsfliser og glasfliser, maler og knokler med jord og træstammer i Land Art. Fælles for det hele er viljen til at eksperimentere med materialer og udtryk. Hendes skulpturer og installationer er ikke bare i et rum – de vokser sammen med rummet.

Som gæst er et besøg i Møllen meget opmuntrende.

 

Der er fernisering på udstillingen lørdag den 6. april kl. 11. i Vejle Kunstforenings udstillingssted Vejle Mølle Søndermarksvej 1 7100 Vejle Herefter vises udstillingen dagligt fra kl.12-16 og kan ses frem til den 5. maj mandag og tirsdag lukket

Der er fri entré.