Thomas Juul - Jensen4. maj - 8. juni

”Alene & Sammen ”

‘The Irish Fighter.’

Vejle Kunstforening er både glade og stolte over, at få en spændende dansk up-coming kunstner til at udstille i Møllen

Det lå ikke lige til højrebenet, at Thomas Juul Jensen skulle blive fuldtidskunster i Rom.

Hans teenageår foregik hovedsageligt med gennemsyrede ben på det danske mountainbikelandshold, mens overskriften på hans 20’ere og var Aarhus Arkitektskole og maratonarbejdsdage ved BIG – stjernearkitekten Bjarke Ingels’ hurtigt voksende tegnestue.

Det var vennen Christian, der satte det hele i gang. I en kælder få meter fra Christiansborg i en gulmalet fredet bygning ligger kaffebaren CUB, som Christian er medejer af.

Han ville gerne udsmykke stedets vægge med kunst og spurgte Thomas, om han ville hjælpe.

Hidtil havde Thomas primært tegnet som stress relief.

Men imens han kreerede værkerne til kaffebaren, gik det op for ham, at: ‘Mama Mia, det er det her, jeg skal!’ Hele processen tiltalte ham. Lige fra skabelsen af værket, til indramningen og at iscenesætte kunsten i kaffebaren.

Han glemte tid og sted, når han arbejdede med det.

Egentlig forsøgte han at finde et studio i København – Thomas har boet i Wicklow, Vejle, Aarhus, Sydney, New York og København. Menneskeligt havde han ikke behov for at flytte til en ny by, men da han ikke kunne finde et passende studio i Danmark, tog han til Italien.

Thomas Juul-Jensen bruger både kul, kridt, olie og akvarel i sine værker, sammen og hver for sig, hvilket giver værkerne dybde og hvert sit unikke særpræg. Thomas Juul-Jensen er interesseret i skarpheden i sit kunst og samtidig forsøger at lade tilfældighederne spille ind i værkerne. Emnerne er afbildet alene eller sammen med andre figurer i utilsigtede rum, og Thomas Juul-Jensen er som kunstner ikke interesseret i den store ide, religion eller politik. I stedet kan seksuel undertone anes i flere af værkerne.

Der er fri entré