Kurt Ejvind Nielsen og Rasmus Eliassen18.01.2020 - 23.02.2020

Refleksion i mørke, lys i glimt

Der er lagt op til en enestående udstilling med fernisering lørdag den 18. januar kl. 11, når Vejle Kunstforening byder indenfor i Vejle Mølle med billedkunstneren Kurt Ejvind Nielsen og keramikeren Rasmus Eliasen.

Kurt Ejvind Nielsen udforsker og eksperimenterer med maleriet, med farven og kniven/spartlen og penslen, med tegningen på papiret, med oliekridt og kul. Ud over at male og tegne på forskellige materialer finder han motiverne på sin vej gennem livet, for fødderne, i øjenhøjde eller fra sindets dyb. Erindringen rummer mange historier, og han fortolker dem, så de får en almen interesse. Det er ofte enkeltstående billeder, men kan også indgå i en serie og læses som en helhed.

Rasmus Eliasens krukker og vaser er drejede og de står skarpe og stringente mens leret endnu er vådt på drejeskiven. Herfra starter projektet med at give krukken et levende, sanseligt og personligt udtryk. Han arbejder impulsivt og forventningsfuldt i dialog med leret, om potentialet i den enkelte krukke, er modtagelig for tilfældig opstået strukturer i leret eller overraskelser i glasuren, men han arbejder samtidig målrettet med en specifik ide.