Tina Kragh14. januar - 12. februar 2017

Poesi og naturlyrik i frøperspektiv

Med åbning af udstillingen lørdag den 14. kl. 11 med Tine Kragh, tager Vejle Kunstforening hul på et nyt og interessevækkende udstillingsprogram i 2017.

Fra den 14. januar og frem til 12. februar vil Tine Kragh tage os med på en rejse gennem hendes ordløse verden af naturmalerier, fyldt af poesi og naturlyrik.

Tine Kragh maler billeder, hvor der er rum til eftertænksom og eftertanke… billederne er ikke narrative med færdige historier. Her er plads til man har sin egen fortælling.

I Tine Kraghs billeder arbejder hun med den hvide farve som lys og med de forskellige hvidheder- farven hvid er ikke kun en, man må se nuancerne. Derudover arbejder hun meget med overfladen og dyrker de mange lag, erfaringernes lag og overfladen fremstilles nogle gange meget mat og andre gange med en hel blank fernis – dette gør at billederne skifter overflade og porøsitet – hvilket afgør billedets porøsitet og åben og lukkethed. Billederne ændrer også karakter i forhold til konteksten – og påvirkes – især af det lys man ser dem i.

Tine Kragh siger: ”Mine billeder er æstetiske, men ikke kun smukke og dekorative, jeg ønsker de rummer en dybde og stræber efter at finde det poetiske, det skønne i billedet, som skaber ro og fred og eftertænksomhed, jeg deler ikke avantgardens opfattelse af kunst, at den skal provokere eller rykke grænser. Skønheden kan, hvis den er vellykket virke brigende… helende i en omskiftelig verden, fuld af voldsomme ting der fjerner os fra skønheden. ”

Tine Kragh har arbejdet med sin kunst rundt i hele Europa – f.eks. legatophold i “San Cataldo” Scala, Italien, Fundation Danoise” Paris, Frankrig, “Villa Bergshyddan” Stockholm, Sverige og legatophold i Danmark så som: Hald hovedgård, Løgumkloster, Jeckels hotel.

Hun er uddannet på Københavns Universitet, hvor hun har studeret Kunsthistorie, Cand.mag. og på Det Kongelig Danske Kunstakademi, København, undervisning i fresco og stuccolustre teknik af Pontus Kjerrmann.

Tine Kragh har haft mange udstillinger i Danmark, for eksempel Charlottenborgs forårsudstilling, Rundetårns udstillingssted, Art Forum og i galleriet: Galleri gl. Lejre.
Hun har lavet en stor facade udsmykning opgave i “Tivoli” København, til arkitekten Søren Robert Lund.