KUNSTjulemarked i Møllen14. november - 13. december 2020

KUNSTjulemarked i Møllen

Traditionen tro afholdes der Kunstjulemarked i Vejle Kunstforening Møllen lørdag den 14. november kl. 11 med spændende gavemuligheder og designprodukter. Find julegaver til familie og venner, når en række kunstnere og kunsthåndværkere holder julemarked med bl.a. billedkunst, smykker, keramik, pileflet, glaskunst og håndlavede genstande i træ til køkken og interiør.

Gennem sine mange år som keramiker har Birthe Rågård arbejdet med en lang række forskellige teknikker, udtryksformer og temaer. Det figurative og ofte lidt finurlige univers er et gennemgående træk i hendes arbejde, hvor der også er plads til humor.

Stenholt Glas /Rikke Stenholt er dybt fascineret af materialet glas, som hun finder både smukt og udfordrende. Det er hende en daglig glæde at forme det flydende glas i stringente eller bløde dansende kurver. Hun arbejder også med materialet i  større massive støbninger, som giver et mere råt udtryk.
Lyset spiller en vigtig rolle i alle hendes værker – direkte såvel som indirekte.

Kent Nørby Andersen arbejder med både maleri og grafik. Hans malerier er farverige, fantasifulde og tager afsæt i naturen. Dyr blander sig med overraskende elementer på rejser gennem en verden af farver og forunderlige indtryk. De grafiske tryk udføres oftest som collografi. Papiret er ikke altid blot et stykke rent hvidt papir, men kan også være gamle tryksager og lignende, som dermed er med til at give fortællingen en helt ny vinkel.

Thorkild Thomsen arbejder med frihåndsblæst glas, brugsglas og unika. Har udstillet rundt omkring, og har haft fornøjelsen af at undervise i glasværkstedet på Engelsholm Højskole et par år.

Mette Tønders oliemalerierne er figurative, koloristiske og ekspressive. Inspirationen finder hun blandt andet på rejser, men også i hverdagens små pudsigheder, skævheder og almindeligheder……en sjov hat, en sovende kat, et gammelt menneske, en fugl, en blomst, et lysstrejf, en sut, børn der leger…..

Eva Kobel finder inspiration i naturen – og i tanken. Simple former og glade farver. Tankerne går på det ydre og det indre. Hendes skulpturer handler om det der er indeni.
Tankeæskerne lavede hun på karantænens første dage. Figurerne sidder dér på hver sin æske. Helt alene med sine egne tanker, sammen – og dog hver for sig!

Dorthe Andal Steffensen har flettet med pil og dyrket pil siden 2000.
De sidste 10 år har hun tillige været meget fascineret af at arbejde med pilebark og har fordybet sig i pilebarkens muligheder.
Hun arbejder gerne med enkle geometriske former, men er også optaget af at arbejde med organiske forvredne former og inspireres dagligt af barkens mange forskellige strukturer og farver.

Dorit Rasmusson med sine unika smykker, som ofte opstår i selve processen, hos RAS SMYKKER vil der også være mulighed for at få lavet nye smykker af gammelt sølv eller guld.

Riisgaard Craft & Design laver håndlavede genstande i træ til køkken og interiør, f.eks. skeer, bakker, bordservice, skærebrætter, hylder, borde, skabe og møbelreparationer.
Riisgaard Craft & Design fokuserer også på genbrug og bæredygtighed og har blandt andet gennemført flere borde af genbrugs eg.