GrafiskVærksted Vejle16. juni - 5. august 2018

"Kontrast"

Man kan blandt andet se værker af Annette Zierau, der arbejder med maleri, skulptur og grafiske tryk. I hendes kunstneriske undersøgelse opstår værket ofte i selve processen, simultant i en symbiose mellem form og farver.

Vibeke Jerichaus serie ’Stringent Landscape’, er en serie flerfarvet fotogravure** tryk, hvilken er en undersøgelse af farven i et stribet univers. De kunne være digitalt skabt, men er fotografisk oversat fra malede flader, med hvad de medtager af spor og strukturer.

Ellen Susanne Baldus arbejder gerne med træsnit – højtryk – eller med træ, enten som udskårede brikker, der trykkes eller med billedoverførelse på finér, som derefter trykkes som dybtryk og nogle gange bearbejdes yderligere. Denne sidstnævnte teknik benævnes ImageOn. Inspiration til værkerne på Sommerudstillingen ”Kontrast” er hentet i skoven og fra en rejse på Island.

Pia Möller-Lights kunstneriske proces tager enten udgangspunkt i en idé eller et materiale, i det hun arbejder med så forskellige medier som fotografi, grafik, installation og skulptur, hun har derfor mulighed for frit at vælge imellem det medie og materiale, der bedst udtrykker den oprindelige tanke eller idé. Omvendt kan materialet i sig selv være igangsættende.

Niels Damgård har gennem hele livet været optaget af billedkunstneriske problemstillinger i teori såvel som praksis. Han arbejde med 3 landskabsscenarier i flerfarvet linoleumssnit.

Kurt Ejvind Nielsen udforsker og eksperimenterer med maleriet, med farven og kniven/spartlen, med tegningen på papiret, med oliekridt og kul. Ud over at male og tegne på forskellige materialer finder han motiverne på sin vej gennem livet. Han er en iagttager, det har han altid været. Han kan bare ikke lade være.

Karen T kalder alle sine billeder for menneskebilleder, de afspejler alle på en eller anden måde, det er værre menneske i alle livets nuancer, nuancer som lægges lag på lag i musisk pensel bevægelser af forskellig art. Karen T arbejder ligeledes med skulpturer, lavet af genbrug.

Helle Kochs bevæggrund er, at hendes tanker og følelser ikke altid kan i ord sættes. I hendes installation forholder hun sig til livets cyklus Død, Fødsel, Liv, Død etc. Hendes grafiske værker er et lille moment i tiden der er mellem fødsel og død.

Elisabeth Kiefer arbejder med mange forskellige materialer, maleri, collage, tusch skulptur m.m.  Arbejdsmåden er gennemgående spontan, ofte med vægten lagt på bevægelsen.

 Maibritt Larssons malerier er teknisk set ikonmaleri efter opskrift fra munkene på Athos kombineret med træ, metal, indgraveringer og indre fordybelse.

Claus Frederiksen er optaget af fotografiets kraft ift. dokumentationen af naturen omkring sig selv. Værkerne på Møllen skal ses som et minimalt udtryk, der måske, måske ikke fortæller om “!kontrast”.

Heike Jacobsen arbejder som keramiker og billedkunstner med lys og skygge, hårdførhed og samtidig fragilt. Det er denne dobbelthed som hun søger i sin kunst.

Anne Grarup har de seneste år arbejdet med grafik, særligt træsnit og raderinger. Motiverne er fra området ved Ørnsø i Silkeborg. Igennem hendes træsnit foregår en undersøgelse af naturens processer.

Britta Egebjerg er Autodidakt fotograf med udstillinger såvel i Danmark som i udlandet. Deltaget i talrige censurerede udstillinger.

Øvrige udstiller.

Anne Fjeldvig, Anna Sofie Bank Erbou, Birgit Frederiksen, Birgitte Poulsen, Karen Kirstine Ballegaard og Peter Wade.

 

Udstillingen åbner med fernisering lørdag den 16. juni kl. 11 i Vejle Kunstforenings udstillingssted Vejle Mølle Søndermarksvej 1, 7100 Vejle.

Herefter vises udstillingen onsdag til søndag fra kl. 12 – 16 frem til den 5. august.

Der er fri entré