Diana Nordbek

3. juni - 2. juli 2023

When Nature Calls”

Holder du af fængslende kunst, så er muligheden her nu, når Vejle Kunstforening slår dørene op til en ny udstilling med åbning lørdag 3. juni kl. 11 med Diana Nordbek

Diana Nordbek’s arbejde lægger sig op ad en blanding af abstraktion, figuration, tegning, maleri og en anelse skulptur i form af stedsspecifikke installationer. Hun arbejder med at finde med- og modstand i materialerne til at opnå kontraster i farve, struktur og form. Inspiration finder hun i de mindste ting, men naturen, mennesker og alt hvad der har et organisk udtryk, drages hun af. I 2018 tog Diana Nordbek afgang fra Aarhus Kunstakademi. De 4 år af hendes studie blev brugt på at hengive sig til tegningen som medie.

En ro og fordybelse i blyanten og andre tegneredskaber, førte til både små og store tegnede værker. Sidenhen har hun forsøgt at overføre tegningen til andre medier, primært til det maleriske udtryk. Diana Nordbek har haft en lang pause fra udstillinger, og dette bliver hendes 2. soloudstilling, som hun ser rigtig meget frem til. 

Hun vil i udstillingen præsentere både malerier og tegninger, men også en kombination af disse to medier med collage som arbejdsmetode. Udstillingen bærer præg af hendes gang i skoven og ved vandet i Vejles smukke naturomgivelser. En form for hyldest til Vejles fantastiske natur, som nærmest er blevet hendes baghave. De naturinspirerede værker er en ny verden rent motivmæssigt.

Hun har forsøgt at ramme en sanselighed eller en følelse, ud fra de motiver som hun er standset op for at affotograferet, hvor efter hun har fortolket øjeblikket med sit eget udtryk.

Arbejdsmetoden med collage er en reference til den zapperkultur, vi som mennesker er en del af, hvor vi bliver bombarderet med en masse informationer, som vi er tvunget til at forholde os til. Intentionen med værkerne er at skabe en virkelighed med fysiske og rumlige oplevelser, som en kontrast til den digitale verden vi befinder os i, hvor vi ofte lader os underholde, fremfor at vi ser, og føler.

Ydermere vil hun præsentere lidt ældre værker, som har været startskuddet på blandingsmetoden med maleri og tegning.

Udstillingen kan ses onsdag til søndag kl. 12 – 16 fra lørdag 3. juni og frem til den 2. juli 2023

Der er fri entre