[vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”3″ bottom_padding=”3″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”4″ shift_y=”0″][vc_column width=”3/4″][vc_custom_heading heading_semantic=”h1″ text_size=”h1″ text_space=””]Nis Schmidt – Heike Jacobsen

18. februar – 19. marts 2017[/vc_custom_heading][vc_custom_heading text_size=”fontsize-992081″ text_height=”fontheight-357766″ text_space=”” text_weight=”500″]Emaljekrus og minimalistisk porcelæn i Vejle Mølle[/vc_custom_heading][vc_gallery el_id=”gallery-202829″ type=”carousel” random=”yes” medias=”57794,57793,57792,57791″ carousel_lg=”1″ carousel_md=”1″ carousel_sm=”1″ gutter_size=”3″ media_items=”media|lightbox|original” carousel_interval=”3000″ carousel_navspeed=”400″ carousel_loop=”yes” carousel_nav=”yes” carousel_nav_mobile=”yes” carousel_nav_skin=”dark” carousel_dots=”yes” carousel_dots_mobile=”yes” carousel_dots_inside=”yes” stage_padding=”0″ single_overlay_opacity=”1″ single_text_anim=”no” single_overlay_anim=”no” single_image_anim=”no” single_padding=”2″ single_title_space=”” single_border=”yes”][vc_column_text]Der er lagt op til en enestående udstilling med fernisering lørdag den 18. februar kl. 11, når Vejle Kunstforening byder indenfor i Vejle Mølle med billedkunstneren Nis Schmidt der fylder 85 år den 13. februar og keramikeren Heike Jacobsen.

At male er en metamorfose og en malers måde at erfare tilværelsen på og bringe lidt orden ind i kaos. Sådan har maleren Nis Schmidt selv udtrykt sig om sin metier som billedkunstner.                                                                                                                                                                                                                                                 Som ung var han en medløber, der malede i stærke farver og var vild, før de unge vilde.                                                                                                                                       Da han blev bevidst om, at han som kunstner ikke skulle iføre sig andres aflagte tøj, indstillede han sin palet på den maleriske kammermusik, det slørede nordiske grålys, hvor farverne er nedtonet til det basalt nødvendige.                                                                                                                                                                                        Ofte har han malet det gamle slidte emaljekrus i gult, hvidt eller blåt, som et sindbillede på, at dybest set er alle alene.

Nis Schmidt er ikke færdig med at male. Han maler vedholdende nye billeder, som trænger sig på i bevidstheden om, at kunst er menneskets gentagne forsøg på at sige det usigelige og formulere det ubegribelige.

 

Heike Jacobsen er født og opvokset ved vadehavet i Ejdersted, med høj himmel og grønt græs,denne enestående natur har præget hende og hendes kunst.

Efter uddannelsen på Kolding Kunsthåndværkerskole har hun i flere år arbejdet med geometriske figurer, Fibonaccis talrække og den ultramarinblå farve. Derefter blev hendes værker mere og mere minimalistiske med porcelænsfiligran i mat hvid. Efter at have arbejdet i flere år med det, kom ønsket om lidt farve og en anden teknik, men uden at det skulle gå ud over det spinkle og lette udtryk.

Gennem mange års forskning og afprøvning, har hun opnået noget akvarelagtigt, som passer til det spinkle og papiragtige og samtidig formået, at bevare de bløde farveeffekter.                                                                                                                                                                                                                                                                        Heike Jacobsen fokuserer på keramisk kunst og udnytter porcelænets materialeegenskaber så meget som muligt.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_width_percent=”100″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ medium_width=”0″ mobile_visibility=”yes” mobile_width=”0″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ z_index=”0″ width=”1/4″][vc_separator][vc_column_text]Udstillinger
Aktuelle
Køb kunsten
Tidligere udstillinger
Ønsker du at udstille?

Aktiviteter
Årskalender
Foredrag
Kunstrejser, udtagelser

Bliv medlem
Sådan bliver du medlem
Medlemsfordele
Kontingenter

Vejle Kunstforening
Formål
Bestyrelsen
Historien
Møllen, Vejle
Kontakt, informationer
Vedtægter
Sponsorer
Kunstbutikken
Links[/vc_column_text][vc_separator][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/1″][vc_column_text][printfriendly][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]