Øssur Mohr

29.februar 2020 - 29.marts 2020

Mange betragter i dag Leirviksfjeld som et helt specielt Øssur Mohr kendetegn.

Øssur Mohr
Født 1961 / på Færøerne/Billedkunstner
Medlem af: FFM – Foreningen for Føroysk Myndlistafolk / BKF – Billedkunstnernes forbund
Øssur Mohr begyndte at male i midten af firserne og fik sit gennembrud på udstillingen “Olajudstillingen i Thorshavn” i 1991.

Siden har han haft mange store udstillinger på Færøerne, i Danmark, Norge, Island, Sverige, Belgien, Holland, Frankrig, Polen, Østrig, Tyskland og USA. Øssur Mohr er repræsenteret på Færøernes Kunstmuseum og på Varde, Vejle samt Ribe Kunstmuseum, i Kulturministeriet og hos mange offentlige og private institutioner. Øssur Mohr har solgt til private samlinger over det meste af verden.

Øssur Mohr har deltaget på flere kunstmesser og mange censurerede udstillinger, bl.a. i 2006 hvor han sammen med 11 andre færøske malere udstillede på “Den Frie” i København under udstillingen “Færøsk Kunst 2006”.

Øssur Mohr har løst flere store udsmykningsopgaver f.eks A.P. Møller, Sdr.Omme Statsfængsel ,Slagelse Psykoatri Hospitalog har udstillet på  gallerier i Danmark siden 1994. I 2004 fik han i et samarbejde med Færøernes Kunstmuseum udgivet bogen “Glottar”. I slutningen af 2012 blev bogen “Lyset fra fjeldet” af Ole Lindboe færdig.

I begyndelsen var motiverne huse og mennesker. I de senere år har han opløst de gamle sammenhænge. Det horisontale rum er sat ud af kraft. Bygden er der stadig, men mere som et springbræt ind i et mere abstrakt univers

Øssur Mohr er kendt som maleren, der om og om igen maler Leirviksfjeld i dybe blå, grønne og skærende hvide farver set fra Fuglefjord, hvor han er født. Han bliver aldrig færdig, for hele tiden kommer nye lysglimt, og fjeldets, fjordens og himlens farver og former forvandles i en uendelighed.