Mai-Britt Schultz6.10.-11.11 2018

En engageret ”terpentinheks” fra Provins Danmark udstiller i Møllen

MAI-BRITT SCHULTZ (f. 1962) er forfatter, højskolelærer, kunstner, underviser, foredragsholder m.m. Har altid været interesseret i historien som fortælling – set fra nutiden. Tilhører generationen, der læste B.S. Ingemann, så Palle Lauring i fjernsynet og hørte Carsten Overskovs fantastiske radiofortællinger. Hun har skrevet og tegnet om Svendborg gennem 1.000 år, Peter Willemoes, Ambrosius Stub og illustreret mange bøger.

Mai-Britt Schultz bor og arbejder i et gammel nedlagt andelsmejeri, midt den smukke natur på det sydlige Tåsinge i det Sydfynske øhav, og er optaget af det at se, opleve og formidle hendes verden. Det, at male og se, har været en del af hendes univers, så længe hun kan huske.
Hun maler det hun ser, dog er hun i dag mere optaget af den erindrede virkelighed, end slavisk at gengive den virkelige virkelighed.
Men altid ind gennem det filter, som er hendes personlige oplevelse af motivet.

Hun siger

For mig er det at male på mange måder en undskyldning for at se og genopleve det, der optager mig mest,
nemlig hvordan farverne taler sammen og forandres i selskab med andre farver. Rytmen i et billede, bevægelsen og sansningen.
Oplevelsen af lys over landskabet, skyerne og blomsterne, farverne i lyset og skyggen. Bevægelsen og rytmen i en blomsterbuket eller kornet der svajer for vinden.